26/4/11

Κωλοελλήνων Πάσχα

'Ενα παιδί επτά ετών χαροπαλεύει επειδή ένας εικοσιπεντάχρονος κρετίνος δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επιθυμία να ρίξει φωτοβολίδα.
Άλλοι δύο είναι τώρα νεκροί επειδή έσκασε η αποθήκη όπου ετοίμαζαν τα "βαρελότα". Τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν, κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες κροτίδες στην Καλαμάτα.

Ενα σωρό νεκροί και φέτος και κάθε χρόνο επειδή κάποιοι άλλοι ηλίθιοι "οδηγάρες" δε μπορούν να αντισταθούν στη νεοελληνική τούρμπο μαγκιά τους.

Ατέλειωτες ουρές στις εθνικές οδούς επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι θεωρούν πως ο Κ.Ο.Κ. προέβλεψε μια λωρίδα, τη ΛΕΑ, ειδικά γι αυτούς που θέλουν να αποδείξουν στους άλλους πόσο κορόιδα είναι.

Εκατοντάδες εμφράγματα κάθε Κυριακή του Πάσχα επειδή κάποιοι δεν μπορούν να μετριάσουν τον όγκο των αμνοεριφίων που καταβροχθίζουν.

Αυτές οι μαζικές έξοδοι που συνοδεύονται από επίσης μαζική τήρηση "εθίμων" είναι ένας κανονικός τραγέλαφος. 'Ενας λαός που ποτέ δεν ενέταξε στην παιδεία του την πρόβλεψη ή έστω τη στάθμιση του αποτελέσματος μιας ενέργειας, δηλαδή μια σεβαστή μερίδα συμπολιτών μας που δεν έμαθε ούτε αυτό το βασικό πράγμα μεγαλώνοντας, καλείται να μετακινηθεί, να συνυπάρξει, να αυτο-οργανωθεί, να "διασκεδάσει" και να επιστρέψει.
Να καταφέρει έναν άθλο κανονικό δηλαδή σε σχέση με τις ικανότητές του.

Κάθε χρόνο τα ίδια, όπως και οι μόνιμες οδηγίες στα κανάλια για πεντάχρονα: "Οι οδηγοί να σέβονται τον κώδικα" λέει ο αξιωματικός της Τροχαίας "και να μην οδηγούν υπο την επήρεια αλκοόλ!".
'Ελα!
"Να προσέχετε που ρίχνετε τις κροτίδες και τα βαρελότα", "να φάτε με μέτρο".
Τι είπες τώρα...

Και γιατί να σταματήσουμε εκεί δηλαδή; Γιατί να μη εκδοθούν περισσότερες οδηγίες; Να σκουπιστούμε καλά μετά την τουαλέτα; Να μαγειρέψουμε την τροφή ή να την καταναλώσουμε ωμή; Τι θα συμβεί αν τραβήξουμε τη σκανδάλη του δίκαννου κοιτάζοντας μέσα στην κάννη για να δούμε αν είναι γεμάτο;

Γιατί όχι δηλαδή; Πόση σοφία χρειάζεται να κατακτήσει ένας εικοσιπεντάχρονος για να προβλέψει πως η φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο είναι έρμαιο του ανέμου και πως είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στα κεφάλια του κόσμου που είναι παντού τριγύρω στη Μητρόπολη;

Πόση ευρυμάθεια και εκπαίδευση σε νόμους της φυσικής χρειάζεται για να προβλέψεις πως η καγκούρικη οδήγηση θα έχει τραγικά θύματα στην πρώτη απρόβλεπτη στιγμή; Κι αν όχι εσένα κάποιον ανυποψίαστο, κάποια οικογένεια;

Πόσους γιατρούς χρειάζεται ο καθένας δίπλα του να τους εξηγήσουν πως τα πέντε κιλά αρνιού στο στομάχι θα προκαλέσουν πυρηνική έκρηξη στην καρδιά του όταν θα πασχίζει να τροφοδοτήσει με αίμα αυτό το σιλό με τα κρέατα και τα λίπη;

Πόση επιστημοσύνη είναι αρκετή για να σε πείσει πως η χρήση της ΛΕΑ θα προκαλέσει χειρότερο μποτιλιάρισμα όταν θα χρειαστεί να φύγεις αριστερά; (Άν θεωρήσουμε πως σε νοιάζει, γιατί βασικά στα παπάρια σου, το ζητούμενο είναι να βρεθείς μπροστά απο τους υπόλοιπους).

Ογκώδης άγνοια λοιπόν σε θανατηφόρο συνδυασμό με αδιαφορία -αν όχι έχθρα- για τους άλλους. Αυτός είναι ο ίδιος κόσμος που θέλει συνολική απαγόρευση του τζόγου για να μη χρεοκοπήσει από τα τυχερά παιχνίδια, και πιθανόν συνολική απαγόρευση του κρασιού για να μη μεθάει, σε τούτους κλείνουν το μάτι τα προστατευτικά ΜΜΕ που φωνάζουν λες και κάποιος δίνει γεμάτο περίστροφο σε πεντάχρονο. Πιθανότατα είναι και ο ίδιος κόσμος που την τήρηση των νόμων (ακόμα κι αυτών που λίγο-πολύ μας προστατεύουν απο την ίδια τη μαλακία μας) τη θεωρεί αντιδραστική και αντιλαϊκή.

Αυτοί είναι οι ίδιοι που καταφέρνουν να βρουν το δρόμο για την κάλπη κάθε που έχουμε εκλογές. Και μετά αναρωτιόμαστε πως διάολο φτάσαμε σαν κοινωνία εκεί που είμαστε...


Τη φωτογραφία τη δανείστηκα απο το blog zeidoron.blogspot.com. Διαφωτιστική;

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι που κυβερνησαν και κυβερνουν ,ξερουν παρα πολυ καλα οτι ο καλυτερος τροπος πολιτικης κυριαρχιας ειναι η πολιτιστικη καταστροφη και ισοπεδωση και δυστυχως αυτο το εχουν πετυχει.
εχουν καταφερει να μας ριξουν σε πολυ χαμηλα επιπεδα βαρβαροτητας δυστυχως .
" Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ διαλυοντας την παιδεια εκ βαθρων ,κατεβασαν το γενικο επιπεδο υπο το μηδεν και τους εξισωσαν ολους ...τους κουτους με τους εξυπνους τους ανικανους με τους ικανους ,τους τιμιους με τους απατεωνες και παει λεγοντας , ολοι καθισαμε στο πατο οπως η λασπη στο βυθο , κατακαθησαμε που λεμε . αυτος ειναι ο "σοσιαλισμος" ελληνικου τυπου.
γιωργος-λευκαδα

ανεστης είπε...

Γειά σου Γιώργο και να χαίρεσαι τη γιορτή σου.
Αν και δύσκολα θα διαφωνήσω με τη λογική σου, υπάρχει ένα σημείο που ποτέ δε δέχτηκα.

Αυτό του αμοιρου λαού που στερήθηκε τον πολιτισμό του επειδή του πήδηξαν την εκπαίδευση. Οι πολιτιστικές ρίζες έχουν πολύ πιο βαθειές καταβολές απ' ότι δικαιολογούν τα καταστροφικά χρόνια της μεταπολιτευτικής υπο-παιδείας.

Ως επτανήσιος θα καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

"έλα μωρέ, δε γαμιέται..."

Ανώνυμος είπε...

ναι μωρε ενταξει δεν διαφωνω αλλα οταν αυτο το μπουρδελο που λεγεται ελληνικο κρατος εχει ανακυρηξη ως "πολιτισμο" τον λαικισμο και το φολκλορ και το ποδοσφαιρο ...και δεν εχει καμια πολιτικη απεναντι σε οσους πραγματικα και ενσυνειδητα εργαζονται για τον πολιτισμο ( επιστημονες , καλλιτεχνες μεγαλης αξιας κλπ ) τοτε ...τι να καμη κι΄ο λαος .
σ' ευχαριστω πολυ για τις ευχες

γιωργος-λευκαδα

Τσούγδω είπε...

Φίλε Γιώργο το επιχείρημά σου δεν στέκει. Όλα είναι θέμα επιλογών και η παιδεία που έχει ο καθένας είναι και θέμα της οικογένειάς του. Η καραμελίτσα για όλα φταίνε οι πολιτικοί που μας κατάντησαν έτσι, δεν περνάει και ειδικά σε τέτοια ζητήματα. Για το γεγονός οτι ο Έλληνας είναι κάφρος δεν φταίει κανένα σύστημα, φταίει η ιδιοσυγκρασία του.

Αλήθεια επειδή το ακούω πολύ, πως ακριβώς διαλύθηκε η παιδεία; Τα προγράμματα σπουδών των σχολείων μία χαρά είναι, ο τρόπος εφαρμογής, η διδασκαλία, το ενδιαφέρον από μεριάς μαθητών και καθηγητών είναι αυτό που αλλάζει. Μη μου πεις οτι φταίνε οι πολιτικοί που οι κλίκες καθηγητών αποφάσισαν να υποβαθμίσουν τη διδασκαλία εντός του σχολείου για να πλουτίσουν τα φροντιστήρια.

Για το αν εγώ προσπερνάω σε φανάρι για να στρίψω πρώτη, για το αν τα σπάω κάθε μέρα στα μπουζούκια, βρίζω τους θολοκουλτουριάρηδες κλπ, ε συγνώμη αλλά δεν θα το ρίξω στους πολιτικούς, στην οικογένειά μου θα το ρίξω που δεν μου έμαθε τρόπους και δεν μερίμνησε για την καλλιέργειά μου.
Τα θέλουμε όλα στο πιάτο και μασημένα μου φαίνεται.

ανεστης είπε...

@tsougdw
Δεν έχει και 100% άδικο.

Η παιδεία που κυριάρχησε μεταπολιτευτικά ήταν αυτή της διεκδίκησης δικαιωμάτων αντί της εμπέδωσης υποχρεώσεων, δες τι γίνεται στα ΑΕΙ.
Στο πρόγραμμα σπουδών η "αγωγή πολίτη" τι θέση είχε; Φυσικά και η οικογένεια έχει τεράστια ευθύνη αλλά το καλά οργανωμένο σύστημα παραπαιδείας έστρεψε την προσοχή στη βαθμοθηρία κι όχι στην ουσιαστική διαμόρφωση προσωπικότητας.
Κι ας μη παραβλέπουμε πως η ατιμωρησία κι ο κυρίαρχος τσαμπουκάς έχει επίσης παιδευτικό αποτελεσμα.

Τσούγδω είπε...

@ Ανέστης

Δεν επιχειρώ να τους αθωώσω, αλλά έχω βαρεθεί να ακούω οτι οι πολιτικοί φταίνει για το ένα, για το άλλο... Λες και οι πολιτικοί ήρθαν από άλλο σύμπαν και δεν ήταν αρχικά απλοί πολίτες, λες και δεν εκλέγονται. Δεν μας το επέβαλλαν αυτό το νεοελληνικό τραμπούκικο στυλάκι, όλοι μαζί το καλλιεργήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια κατ΄αρχην οταν λεω παιδεια δεν εννοω σε καμια περιπτωση την σχολικη παιδεια , παιδεια ειναι και ο τροπος που λες στον αλλο καλημερα κι΄αυτο ειναι κατι που δεν το μαθαινεις στο σχολειο αλλα ειναι προιον κοινωνικων συνθηκων , ετσι πιστευω δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ιδιοσυγρασιας.

Afrodite Al Salech είπε...

Πολύ καλά τα λες και λίγα λες... Keep talking .... ισως κανενας να κανει μια πρωτη σκεψη ....

The Schrodinger's Dragon είπε...

Εξαιρετικό άρθρο Ανέστη! Όσο για το ζήτημα του ποιος φταίει για την μαμελούκικη συμπεριφορά των Ελλήνων, κι εγώ είμαι της άποψης ότι οι πολιτικοί έχουν γίνει ο εύκολος στόχος! Και άντε να δεχτώ ότι κατέστρεψαν την παιδεία μας (που δεν είναι 100% έτσι, αν και έχει μεγάλη δόση αλήθειας). Και λοιπόν; Ποιος τους ψήφιζε τόσα χρόνια; Μήπως έπεσαν από τον ουρανό; Ή μήπως μας τους επέβαλαν έξωθεν δυνάμεις;;; Αυτά είναι νεοελληνικές αστειότητες.

ellinaki είπε...

Καταρχήν Ανέστη συγχαρητήρια για το άρθρο,

Κατά δεύτερον, σχετικά με τον διάλογο που αναπτύσσεται.... Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να ποσοτικοποιήσει κανείς το μερίδιο ευθύνης που βαραίνει το Κράτος ή τους πολίτες. Δηλαδή πού ακριβώς σταματάει το κράτος και που ξεκινάνε οι "κακόμοιροι" πολίτες. Ένας μεροκαματιάρης υπάλληλος της πολεοδομίας που τα παίρνει για να εγκρίνει αυθαίρετα σε ποιο ακριβώς στρατόπεδο ανήκει; Ο Δήμαρχος που έχει όραμα και σχέδια για την πόλη του, αλλά ταυτόχρονα σύσσωμο το Δημοτικό Σύμβούλιο εναντίον του, πού ανήκει;

Άρα δεν είναι τόσο απλοί οι διαχωρισμοί. Υπάρχει όμως μία γενικότερη παραδοχή στην οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οι επικρατούσες νοοτροπίες σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας είναι πάρε τη μία και βάρα την άλλη. Άρα ο μέσος μαλάκας νεοΕλ, θα εκλέξει το λαμόγιο πολιτικό, ο οποίος με τη σειρά του θα επηρεάσει τον μαλάκα νεοΕΛ, κ.ο.κ.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πλεόν πεπεισμένος ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι για τα μπάζα. Μπορεί ο "μεροκαματιάρης" λαουτζίκος να μην τρώει τα πολλά φράγκα, αλλά η λαμογιά και η παρανομία είναι μέσα του. Αν κάποια στιγμή είχε την ευκαιρία να κάνει μεγαλύτερες λαμογιές και παρανομίες (όντας πολιτικός Πχ), θα τις έκανε. Απλά τώρα έχει εύκολη την πιπίλα του "φταίχτη κράτους".

Και στην τελική, αρκετοί Έλληνες που είναι έντιμοι, κοινωνικοί, υπεύθυνοι και νομοταγείς, στα ίδια σχολεία πήγαν και στις ίδιες γειτονιές μεγάλωσαν. Αυτοί δηλαδή πώς αποφάσισαν να σηκώσουν το "βάρος" της υπευθυνότητας και της νομιμότητας και καθημερινά να νοιώθουν μαλάκες για χάρη όλων των υπολοίπων; Άρα η ευθύνη του κράτους για τα χάλια μας δεν με πολυπείθει.

ανεστης είπε...

@Ανώνυμο/Γιώργο (μάλλον).
Σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικά ο σοσιαλισμός ελληνικού τύπου που λές, είναι ο λαικισμός και τα ψοφοδεή κόμματα απέναντι στο πολιτικό κόστος. Είναι η κατάρευση της πολιτικής που αδυνατεί να φωτίσει νέα ήθη. Κι αυτό δε είναι "προνόμιο" ενός κόμματος, είναι διακομματικό το κατάντημα που απορρέει απο το συνολικό βόλεμα όλων.

ανεστης είπε...

@Afrodite Al Salech
τόσα χρόνια Αφροδίτη μου τα ίδια λέμε, έχει πιαστεί ο στόμας μας. Δε βγαίνει τίποτα. Πρέπει να αποδεχτούμε τη φύση μας και ή να πιανόμαστε στα χέρια ή να τους χαρίσουμε τη χώρα. Άλλη λύση όσο αυτή η πλειοψηφία αντιστέκεται λυσσαλέα στη λογική δε βλέπω.

ανεστης είπε...

@Batcic @ellinaki

Συμφωνούμε. Κι άντε και εμείς που συμφωνούμε να αβαντάρουμε τον πολιτικό σχηματισμό της "Κοινής Λογικής". Ούτε φιλελεύθερες συμαμχίες, ούτε δημοκρατικές, ούτε Πασόκ, ούτε ΝουΔου. Της "κοινής λογικής"!
Κι άντε και πήρε την εξουσία και κυβερνάει.

Και σε αντίθεση με το Πασόκ θα έχει πρόθυμο κομματικό μηχανισμό (εμάς) και κρατική μηχανή που θα στρωθεί στη δουλειά (λέμε τώρα).

Τι θα συμβεί την επόμενη μέρα που η αστυνομία θα καταγράφει ΚΑΘΕ παρανομία, επιβάλοντας πρόστιμα και νομιμότητα;

Τι θα συμβεί όταν ο πολιτικός στόχος γίνει η άμεση αλλαγή της νοοτροπίας και η κάθετη και απαρέγκλιτη πάταξη της διαθφοράς (μεγάλης και "μικρής");

Τι θα συμβεί όταν ο συνετός έντιμος και νομοταγής λειτουργός της εξουσίας έρθει σε αντιπαράθεση με την παράνοια της ασυδοσίας; Και τις απαραίτητες απεργίες, καταλήψεις, εξεγέρσεις;

Είναι τόσο διαποτισμένη η κοινωνία απο αυτή την διαφθορά και το "έτσιγουστάρω" που θα πέσει την επόμενη μέρα η κυβέρνηση και θα ηττηθεί κατα κράτος το κόμμα της "κοινής λογικής".

Ας εκλείψουμε λοιπόν μια ώρα αρχίτερα ή ας φύγουμε όσοι δεν αντέχουμε να αφήσουμε εδώ όσους θα αποτελέσουν μια γραφική τριτοκοσμική χώρα τύπου Ζωνιανών με αξιοπερίεργα πλάσματα, να έρχονται οι τουρίστες να τους φωτογραφίζουν και να τους πετάνε φιστίκια.

Ανώνυμος είπε...

εγω επειμενω οτι οι βασικοι φταιχτες ειναι οι πολιτικοι , ακομα και ο πλεον προηγμενος λαος της ευρωπης και του κοσμου ολοκληρου εαν ειχε υποστει αυτη την αναλγητη μεταχειριση εξανδροπισμου που υφισταται ο ελληνικος λαος απο την ηγεσια του ,σε λιγωτερο απο 100 χρονια θα ειχε μεταβληθει σε αγελη πιθηκων ,κανενας λαος δεν θα μπορουσε να αντεξη αναλογη μεταχειριση για πολυ. οι ελληνες που ζουν στο εξωτερικο γιατι συμπεριφερονται διαφορετικα?
καλο απογευμα γιωργος-λευκαδα

ellinaki είπε...

Γιώργο, τους πολιτικούς ο λαός τους εκλέγει. Δεν είναι αυτόφυτοι.

ανεστης είπε...

@ellinaki κι απ το λαό προέρχονται εδώ και καιρό ε;

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε παιδια φταιω εγω που απο τον καζαντζακη ξερω μονο το συρτακι και το ζορμπας δη γκρηκ ?
φταιω εγω που μεγαλωσα με προτυπο τον καρακγιοζη και το λαμπρο κωνστανταρα ? οι λεγομενοι πνευματικοι και πολιτικοι ηγετες αυτου του κοτετσιου που λεγεται ελλαδα τι κανουν? αν δεν εχουν αυτοι ευθυνη πιος εχει εγω?
γιωργος-λευκαδα

Xavier είπε...

Καλά τα λέτε και λίγα είναι. Οι Έλληνες είναι κωλοφάρα και δεν θα καταφέρουν ποτέ αυτά που καταφέρνουν οι βορειοευρωπαίοι γιατί στο αίμα τους κυκλοφορεί η ρεμούλα και η κλεψιά και ο ωχαδελφισμός και η ημιμάθεια και όλα αυτά.

Και ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι με τους πολιτικούς που φταίνε για όλα. Τους έλληνες δεν τους φόρεσαν ποτέ καπέλο πολιτικούς ούτε τους κατσικώθηκαν ποτέ εκβιαστικά ολιγαρχίες και οικογενειοκρατίες. Μόνοι τους τους διάλεξαν οι Έλληνες γιατί στο κάτω κάτω Δημοκρατία δεν έχουμε; Κάθε 3-4 χρόνια εκλογές δεν έχουμε; Γιατί βγάζουν συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους; Γιατί απλά οι Έλληνες είναι ΗΛΙΘΙΟΙ, ζώα και κουτοπόνηροι. Ας το παραδεχτούμε πια και ας αφήσουμε τις δικαιολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε... Φταίνε οι πολιτικοί, η παιδεία, το κακό μας το ριζικό...
Γιατί κανείς δεν μιλάει για την ατιμωρησία; Γιατί κανείς δεν βλέπει ότι όλοι όσοι παρανομούν, το κάνουν γιατί "τους παίρνει"; Από τον πρώτο ως τον τελευταίο, απ' το μεγαλύτερο ως το μικρότερο. Κάνουν τη μέγιστη παρανομία που τους επιτρέπει "το σύστημα". Και "το σύστημα" στην Ελλάδα, ε, όλοι γνωρίζουμε πώς "δουλεύει".
Έχοντας ζήσει στη Γερμανία, γνωρίζω πολύ καλά ότι ΚΑΙ οι Γερμανοί θα ήταν πρώτοι στην παρανομία ΑΝ τους έπαιρνε! Όμως εκεί το σύστημα λειτουργεί, αντίθετα με την Ελλάδα που ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ (με τη μικρή ή μεγαλύτερη παρανομία τους). Ο Χ κάγκουρας λ.χ. δεν θα έμπαινε ποτέ στη ΛΕΑ αν ήξερε ότι θα λάμβανε τη φωτογραφία του μαζί με την κλήση στο σπίτι του (και ότι ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ να την πληρώσει). Και ο Ψ υπουργός θα έπαιρνε τη "νόμιμη" προμήθεια του 0,7% αντί για το 15% που απαιτούσε (βλ. εδώ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=6122)

ΥΓ1. Θα συμφωνήσω στο "ΗΛΙΘΙΟΙ, ζώα και κουτοπόνηροι" του Xavier πιο πάνω. Είμαστε όλα αυτά (κι αρκετά παραπάνω) τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων.
ΥΓ2. Για την υπερβολική κατανάλωση αρνιού, δε (νομίζω ότι) έχουμε νομοθετήσει (ακόμα).

ΧΖ

Ανώνυμος είπε...

ευρωπη χωρις ελλαδα και ανατολικη μεσογειο , δεν νοειται και ουτε υπαρχουν λαοι ηλιθιοι και εξυπνοι.
τωρα το οτι ο ελληνικος λαος εχει μεταβληθει σε πειραματοζωο της ιστοριας ...δεν φταιει αυτος .
Κι΄αυτο πρεπει να το αντιληφθουμε γρηγορα προκειμενου να καποτε ,ισως παρα πολυ αργα , μα καποτε ομως να βγουμε απ' την αφανεια γιατι η ελλαδα δεν ειναι καμια ακρη , η ελλαδα βρισκεται στο κρισιμωτερο σημειο της Γης .

γιωργος-λευκαδα

ανεστης είπε...

Προφανώς οι νεοφώτιστοι φίλοι δεν ξέρουν το φίλο μου τον Xavier και δεν κατάλαβαν πως κάνει προβοκατόρικο χιούμορ. O Χavier (κι ελπίζω να μην τον αδικώ) πιστεύει στον αλάνθαστο λαό τον πάντα αδικημένο, που πάντα οι ισχυροί του επιβάλουν τη θέλησή τους. Ακόμα και τις μαλακίες που κάνει ο λαός κάποιοι ολιγάρχες τον υπνώτισαν και τις κάνει.

Xavier είπε...

Όχι Ανέστη μου. Άσε με κι εμένα να συνεισφέρω σε αυτή την εποικοδομητική κριτική. Στο κάτω κάτω κι εγώ σαν γνήσιος Έλληνας πιστεύω ότι όλα τα δεινά αυτού του τόπου ωφείλονται στους άχρηστους συμπολίτες μου. Αυτοί είναι ο εχθρός και το καταραμένο DNA τους. Τόσα χρόνια στηρίζουν πολιτικούς και επιχειρηματικά συμφέροντα μερικών οικογενειών με αντάλλαγμα μια θέση στο Δημόσιο. Τέτοιοι είναι. Ούτε ένα ποδηλατόδρομο δεν είναι άξιοι να κάνουν.

ellinaki είπε...

Xavier,

Εγώ τους ποδηλατόδρομους που ξέρω, κάτι Ελληναράδες συμπολίτες μας βλέπω να τους παραβιάζουν κατά κόρον.

Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα. Υπάρχει και ένα τεράστιο γκρι φάσμα στη μέση.

The Schrodinger's Dragon είπε...

Εγώ πάλι φίλε Ανέστη, δεν πιστεύω ότι με την εφαρμογή των νόμων θα πέσει οποιαδήποτε κυβέρνηση! Απλώς και πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο "κληρονομικό χάρισμα" της φυλής μας, τη δυνατότητα να προβλέπουμε το μέλλον και μάλιστα ως δυσάρεστο. Κλασσική περίπτωση ο διάλογος:
- Εεε και τι να ψηφίσω αν όχι ΝΔΣΟΚ;
- (Παραβλέποντας το γελοίο του να σου υποδεικνύω τι να ψηφίσεις) Ψήφισε A.ΝΑ.ΠΤΥ.ΞΗ!
- Εεε και άμα ψηφίσω A.ΝΑ.ΠΤΥ.ΞΗ, θα βγει;
- ;;;;;;;;;;;;;;; Εκλογές είναι, you know, δεν είναι ΠροΠο!!!

Με απλά λόγια, ας φέρουμε στην εξουσία μερικούς πραγματικούς και @@τους πολιτικούςγιατί αυτό είναι το σημαντικό, και ας δούμε σε δεύτερο επίπεδο την πορεία μας. Ας δούμε μετά αν θα πέσει η κυβέρνηση ή δεν θα πέσει. Ένα βήμα τη φορά.

Στο κάπνισμα π.χ. όλος ο νεοΈλ λαός συμπεριφέρθηκε κάφρικα μέχρι αηδίας, οπότε πολλοί σκέπτονται ότι αν δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο, δεν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τίποτα! Η αλήθεια έχει δύο σκέλη. Πρώτον, η ίδια η κυβέρνηση που έφερε τον νόμο, δεν τον εφάρμοσε, δεν έκοψε κώλους εκεί που χρειάστηκε. Δεύτερον, δεν μιλάμε για μια κυβέρνηση πρότυπο νομιμότητας· υπενθυμίζω τις έκτακτες εισφορές (έΚΤΑΚΤΟΝ) και τις περαιώσεις και τα ατιμώρητα σκάνδαλα. Μια κυβέρνηση λοιπόν που γεννάει την πεποίθηση "Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια!!!".

ανεστης είπε...

@XZ
Ναι, η ατιμωρισία είναι το κύριο αίτιο της αυθαιρεσίας κι αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Αλλά ξέρεις αυτά ξεκινούν και λιγο απο πιο βαθειά.
Ένα σοβαρό κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες του δεν θα ήταν απλά πιο "νομιμόφρον". Θα ήταν και πολύ διαφορετικό σε όλες τις εκφάνσεις του.
Το οτι συζητάμε "νομιμοποίηση αυθαιρέτων" σήμερα θα πρέπει να είναι διαφωτιστικό για το τι είδους κράτος έχουμε εδώ και πολύ καιρό.

ανεστης είπε...

@Γιώργο απο Λευκάδα
ε, δεν φταίνε οι πολιτικοί και οι πνευματικοί του τόπου επειδή ο έλλην αρνείται να αυτομορφωθεί και περιορίζεται στην τηλεοπτική του απάθεια.
Τα βιβλία, ο πολιτισμός είναι εκεί για να τα επιλέξουμε, αυτά δεν επιβάλονται με το ζόρι.

santa maura είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ανεστης είπε...

@Batcic
Αυτά τα ίδια λέω και στον ΧΖ πιο πάνω.