7/10/10

Φίλοι καπνιστές...

Επειδή τον τελευταίο καιρό μας έχετε πρήξει με το πρόβλημά σας, παρακαλώ ακούστε με για λίγο.

Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν έγινε για να τιμωρήσει εσάς αλλά να προστατεύσει όσους δεν καπνίζουν. Ο νόμος ισχύει. Τέλος.

Σταματήστε λοιπόν να κλαψουρίζετε και ξεπεράστε το. Αντιμετωπίστε το με την ίδια παλικαριά που είχατε όταν ανάβατε τσιγάρο και μας φυσούσατε τον καπνό στα μούτρα.

Αν ψάχνετε αντικείμενο να "πολεμήσετε" και να διαμαρτυρηθείτε κοιτάξτε γύρω σας. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέματα που κάνουν τη ζωή σας μίζερη, η εξάρτησή σας από το ναρκωτικό απλά σας έσβηνε τη διάθεση να εκνευριστείτε με αυτά. Κάντε μας λοιπόν τη χάρη και φωνάξτε για την ποιότητα ζωής, για τη διαφθορά στην πολιτική ζωή, για τα προνόμια των βουλευτών, για το υπο απειλή οικοσύστημα της πεταλούδας monarch στον Αμαζόνιο. Ακόμα κι αυτό είναι πιο σημαντικό από το τσιγαράκι σας.

Το μέγεθος της φασαρίας που προκαλείτε απλά επιβεβαιώνει πόσο σοβαρή είναι η εξάρτησή σας.

Παρακαλώ παρατήσετε τα ηλίθια επιχειρήματα τύπου "αν ο καπνός μας είναι βλαβερός τότε να απαγορεύσουμε τα καυσαέρια". Δεν αντέχουν σοβαρής συζήτησης αυτές οι αηδίες. Αλλά αν θέλετε δύο επιχειρήματα σώνει και καλά, πάρτε τα:
1. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει βήματα για μείωση καυσαερίων, εσείς ποτέ δεν κάνατε την παραμικρή προσπάθεια να μην ενοχλείτε.
2. Κανείς δεν πήρε το πιάτο του να φάει πάνω από μια εξάτμιση

Άντε και καλά μυαλά.

12 σχόλια:

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Μια χαρά τα λες! Δεν τους υποχρεώνει κανείς να κόψει το κάπνισμα. Απλά δεν χρειάζεται να καπνίζουν συνέχεια και όπου βρεθούν.

Jimmy Kane είπε...

Δέν τα είπες και άσχημα. Εγώ πάντως που είμαι φανατικός καπνιστής καταλαβαίνω ότι αυτό πειράζει τους γύρο μου. Πιστεύω ότι ο νόμος αυτός είναι σωστός όσο και να με πειράζει. Ίσως να με βοηθήσει να το κόψω.

Παρόλα αυτά και χωρίς να θέλω να δώσω διάσταση στο θέμα με τις εξατμίσεις, στο μέρος που βρίσκομαι και με ένα φανάρι έξω από το σπίτι μου (σχεδόν πάντα μποτιλιαρισμένο), είναι σαν να μου έχουν βάλει την εξάτμιση στο στόμα.

Αλλά άς εφαρμοστεί πρώτα αυτό με το κάπνισμα που είναι πιο σημαντικό και μετά από βλέπουμε.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Κατάλαβα σαν πρώην καπνιστής ΤΩΡΑ πόσο με ενοχλεί ο καπνός. κατανοώ το πάθος του καπνιστή αλλά για 3 λεπτά ας ντυθεί μες το κρύο να καπνίσει έξω. Είναι και μία καλή αφορμή να το κόψει κάποιος.
Τώρα παλληκαριές του τύπου " Ααα έτσι το πάνε ? εγώ θα καπνίζω πιό πολύ" είναι παιδικές αντιδράσεις ποου κάνουν μόνον κακό στον καπνιστή, στη τσέπη του και στην υ γέια του πρωτίστως. και φυσικά το κράτος του τα παίρνει χοντρά σαν φόρο βλακείας..

φίλς jimmy
λόγω φαναριού. Αν δεν αλλάξεις σπίτι ,, καλύτερα να αλλάξεις συνήθεια σε χαιρετώ

ανεστης είπε...

Μαρεσει που νυν και πρώην καπνιστές συμφωνείτε. Τουλάχιστον εσείς.

Αυτό ίσως σημαίνει πως οι φωνασκούντες έχουν αντίρρηση πιθανότατα με το νομοθετικό του πράγματος, με την ανάγκη για πειθαρχία και τον σεβασμό του ιδωτικού χώρου των άλλων.
Και αυτό είναι το χειρότερο πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα με τσάντισε μία φράση που άκουσα ότι, και καλά, θα κλείσουν οι μικρές καφετέριες, καφενεία κτλ λόγω της απαγόρευσης και θα φταίνε οι αντικαπνιστές.

Ε,λοιπόν όχι, θα φταίνε καθαρά οι καπνιστές αν συμβεί αυτό που δεν ήθελαν να χάσουν τη βολή τους και να καπνίσουν έξω.

Ας πάνε και στην Ευρώπη να δουν τη γλύκα, αλλά ξέχασα, εμείς εδώ είμαστε θεριακλήδες και δεν τα σηκώνουμε αυτά

Unknown είπε...

Εγώ πάντως, αν και μη καπνιστής, δεν πολυσυμφωνώ με τις απαγορεύσεις του είδους.
Τα καπνιστήρια στις εταιρίες ενοχλούν μόνο όσους θέλουν να ενοχλούνται.
Για τα μαγαζιά πιστεύω ότι στα εστιατόρια καλώς απαγορεύεται, στα bar και τα νυχτερινά κέντρα είναι λάθος.

Khlysty είπε...

Αν και καπνιστής, συμφωνώ ότι η μίρλα για την απαγόρευση του καπνίσματος έχει ήδη φθάσει σε ανυπόφορα επίπεδα. Από εκεί και πέρα, όντως, η καθολική απαγόρευση μου φαίνεται too much. Στη Γερμανία, πάντως, στα μπαράκια που βρέθηκα, το κάπνισμα επιτρεπόταν. Όχι όμως στα εστιατόρια (ορθότατο)... Απλώς, η έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής παιδείας στην Ελλάδα, δυστυχώς καθιστά την απαγόρευση σχεδόν επιτακτική.

ellinaki είπε...

Πες τα χρυσόστομε! Νισάφι πια!

Η όλη ιστορία μόνο γκρίνια επιπέδου δημοτικού θυμίζει. Και σα να μην έφταναν οι υστερικοί καπνιστές, έχουμε και τους ιδιοκτήτες που φωνάζουν επειδή και καλά έχει πέσει ο τζίρος.

Ρε στουρνάρια! Από αυτό έπεσε ο τζίρος; Υποστηρίζετε δηλαδή ότι οι καπνιστές είναι τόσο τζάνκια που προτιμούν να μη βγουν σε καφέ, μπαρ ή εστιατόρια για να μπορούν να καπνίζουν ελεύθερα;;;;

Ποιο είναι επιτέλους το μέσο εθνικό IQ; Ας μας πει κάποιος!

Xavier είπε...

Μην είστε αυστηροί με τους καπνιστές. Εθισμένοι είναι. Το θέμα είναι πως μπορούν να βοηθηθούν ουσιαστικά. Γιατί στον εθισμένο, οι απαγορεύσεις δε λένε τίποτα.

ανεστης είπε...

Γιατί να μην είμαστε αυστηροί;
Όλος ο κόσμος με εξάρτηση το ομολογεί και ζητάει βοήθεια (γιατί εξάρτηση είναι και όχι εθισμός κι αν θες μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο).
Φυσικά και θα είμαστε αυστηροί γιατί κανείς δεν τα έβαλε με τη συνήθειά τους, κανείς δεν τους είπε να μη καπνίζουν. Το ζητούμενο είναι να μην το κάνουν σε δημόσιους χωρους και κάνουν καπνιστές και τους μη καπνίζοντες.

Αν αδυνατούν να συμμορφωθούν και μ΄αυτό το απλούστατο μέτρο, που ήρθε σαν αποτέλεσμα της δικής τους αδυναμίας να "αυτορυθμιστούν" φυσικά και θα είμαστε αυστηροί.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Τι να λέμε τώρα εδώ επειδή των εστιατόρων λεει έπεσεο τζίρος απείλησαν ότι θα επαναφέρουν τα τασάκια μέσα... Τελικά είμαστε ποοοολύ απείθαρχος λαος!! δεν γινόμαστε άνθρωποι. Εδώ θεσπιστηκε ένας νόμος για μένα όχι αντικαπνιστικός απόλυτα αλλά περισσότερο σεβασμού των συνανθρώπων που δεν καπνίζουν και ψάχονυμε αιτίες και αφορμές να μην τον εφαρμόσουνε. Λες και οι μη καπνίζοντρες και τα παιδιά δενείναι πελάτες...

ανεστης είπε...

@Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle (φιου)
Ξέρεις γιατί έχουν τον κώλο και το κάνουν; Γιατί ξέρουν πως έχουν απέναντί τους ένα κράτος που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τους επιβάλλει το νόμο. Όπως ας πούμε θα γινόταν αν τους έπεφταν τα συνεχόμενα πρόστιμα και αυτά -αν δεν πληρώνονταν- θα συμψιφίζονταν με οφειλές απο ΦΠΑ ή παρόμοιες οφειλές. Με πιθανότητα κλεισίματος αν δεν πλήρωναν. Αλλά τρέχα γύρευε. Πάλι μόνοι μας θα αφεθούμε να βρούμε λύση.