1/8/10

Ένας εξαιρετικά καίριος προβληματισμός

βρίσκεται εδώ!

Τα ΜΜΕ είναι η υπ αριθμόν 1 διαπλεκόμενη σχέση της πολιτικής. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για διαφάνεια στην πολιτική και να μην εξετάζουμε σοβαρά την αντίστοιχη στα Μέσα επικοινωνίας.
Κατα καιρούς έχουν παιχτεί χοντρά παιχνίδια στην πλάτη της "κοινής γνώμης" με δούρειο ίππο τα ΜΜΕ. Τόσα που να μας επιτρέπουν πια να αναζητάμε πίσω απο κάθε δημοσίευμα τους πραγματικούς λόγους της ανακίνησης θέματος, να ψάχνουμε τη δεύτερη ανάγνωση.

Τελικά είναι θέμα ποιότητας της δημοκρατίας μας.

12 σχόλια:

dimitris είπε...

Ολα τα θεματα που σ'εχουν ''τσιγκλισει'' απο τα διαπλεκομενα δεν τα πηρες?

Αυτα τα διαπλεκομενα δεν επλεξαν την ιστορια οπως τα συμφερει για τα συμφεροντα που εχουν συμφερον?

Πιασε και διαβασε τι εχεις γραψει μεχρι τωρα και εναντιον εργαζομενων, για τις ιδεες που καποια συμφεροντα τις περασαν στα ΜΜΕ και αυτα σ'εσενα και εσυ τα εκανες ''ντοκιμαντερ'' μικρου μηκους.

Το σκεφτηκες οτι κατα βαθος μεταφερεις με δικη σου οπτικη τις επιταγες τους?[Συμφεροντα,ΜΜΕ].

Και μη πεις οτι ηξερες, για τους αγροτες, για τους ναυτεργατες, για τους αυτοκινητιστες.

Σκεψου για ποσους εγραψες, σκεψου ποσες οικογενειες ζουνε απο αυτα τα χερια που καποια συμφεροντα θελουν να γυρισουν το μεσα εξω για το δικο τους συμφερον.

Σκεψου οτι μονο αυτα τα τρια επαγγελματα ειναι περιπου το μισο της χωρας, δηλαδη με αυτη σου την αναρτηση, διεγραψες οτι υπερασπιζοσουν....Τα συμφεροντα.

Ανεστη συμφεροντολογιε.

kariatida62 είπε...

Ωχχχ!!!Το ώχ έρχεται ως επιφώνημα έκπληξης για όσους συναντώ εδώ!!!
Αντε να σε δω τι θα απαντήσεις τώρα αγαπητέ Ανέστη! Περιμένω κι'εγώ ν'ακούσω απάντηση!!!

ellinaki είπε...

Καλά. Το ότι τα ΜΜΕ είναι μέσα στη σαπίλα είναι γνωστό. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κανείς και κανένα τρελλό IQ για να διαβάσει την πραγματικότητα πιο αντικειμενικά.

Γι' αυτό έχω βαρεθεί και αυτή την πιπίλα, ότι οι απεργίες διαβάλονται από τα ΜΜΕ. Ας διαβάλονται. Η ουσία δεν αλλάζει. Σιγά μην περίμενε κανείς τα ΜΜΕ για να σκεφτεί και 2-3 πράγματα από μόνος του.

ανεστης είπε...

@dimitris

Σε προκαλώ να μου βρεις ένα κείμενο που να μιλάω εναντίον των εργαζομένων. Ή τα γυαλιά σε εμποδίζουν να καταλαβαίνεις τι λέω;

Και μια που με βαφτίζεις ντοκιμαντερίστα, δες ένα κείμενο για ένα άλλο ντοκιμαντέρ:
http://anebala.blogspot.com/2010/03/capitalism-love-story-michael-moore.html

αλλά βέβαια, εδώ δεν κατάλαβες τι πιστεύω μετά από τόσα κείμενα, θα καταλάβεις τώρα από μια απάντηση;

Και καλά, εγώ σαν εχθρός της εργατικής τάξης παίρνω τα θέματα και την ενημέρωσή μου από τα αστικά ΜΜΕ. Εσύ από πού την παίρνεις; Από τη Βίβλο του μαρξισμού που λέει πως όποιος απεργεί έχει υποχρεωτικά δίκιο; Και βαφτίζεις τον ιδιοκτήτη 15 αδειών και φορτηγών «εργαζόμενο» όπως οι επίσης δογματικοί καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι;
Ή για να φέρουμε το σοσιαλισμό πρέπει να καταφύγουμε στον τακτικισμό να φέρουμε την κοινωνία σε απελπισία για να ξεσηκωθεί;

Δημητρη οπορτουνιστή!

ανεστης είπε...

@kariatida

Ξέρω πως έχουμε συνηθίσει να συναναστρεφόμαστε στα οικεία μας μέρη, σε blogs που γράφουν απλά και λαικά αυτά που έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας, με συνθήματα που τα κάνουν όλα εύκολα. Έτσι νοιώθουμε πως "ανήκουμε", δικαιώνονται και τα δικά μας "πιστεύω" κι όλα ζάχαρη.

Εγώ προσωπικά δε γράφω εδώ ούτε για να κάνω καρριέρα ούτε για να είμαι αρεστός. Το δικό μου "γαμώτο" καταθέτω και σε όποιον αρέσει κι έχει χρόνο το διαβάζει.

Κι αν στην πορεία γίνει και κανένας γόνιμος διάλογος, ακόμα καλύτερα. Ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο και πραγματικά χαίρομαι αν συναντήσω επιχειρήματα και απόψεις που να είναι τόσο σωστά τεκμηριωμένα που να μου αλλάξουν γνώμη.

ανεστης είπε...

@ellinaki
Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα με τα ΜΜΕ. Αλλά εδώ το ζήτημα δεν είναι οι απεργίες, αλλά ο τρόπος που οι κινητοποιήσεις επιβάλλουν στο μάξιμουμ στην κοινωνία το πιθανό αποτέλεσμα μιας απεργίας.

Είναι θεμιτό και φυσικό σε μια χώρα που είναι σε γενική αναδιάταξη να υπάρχουν και κινητοποιήσεις και απεργίες και αναταραχές. Και οι τουρίστες θα φοβηθούν και γενικότερη δυσπραγία θα υπάρξει.

Και κανείς δεν τα έβαλε με όσους βλέπουν να χάνουν το εισόδημά τους, που απειλούνται απο τη φτώχεια. Αλλά εδώ βλέπουμε να γίνονται απεργίες βολεμένων για να συνεχιστεί η στρέβλωση που μας πηδάει τόσο καιρό τώρα. Και οι "πατερούληδες" να σιγοντάρουν οτιδήποτε δημιουργεί μπάχαλο.

Ε, σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζονται τα ΜΜΕ για να μου διαμορφώσουν την άποψη.

ellinaki είπε...

@ ανεστης

Το ίδιο λέμε. Απλά έχω βαρεθεί, όποτε ασκείται κριτική εναντίον μίας απεργιακής κινητοποίσης, που έχει όμως καθαρά εκβιαστικό χαρακτήρα, να φταίνε τα κακά ΜΜΕ που τη διαβάλουν.

Όχι ρε παίδες. Υπάρχει και η κοινή λογική σε κάποια ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ούτε τα blog ενημερώνουν, ούτε τα blog διαβάζουν την ΟΥΣΙΑ, τότε φυσικά υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής ΣΚΕΨΗΣ.

Βάση κοινής λογικής οι στόχοι του νομο
οσχεδίου είναι αντιφατικοί.

. Πρόσβαση οποιουδήποτε στο επάγγελμα.
. Οργάνωση των μεταφορέων σε εταιρίες

Δηλαδή η «απελευθέρωση» σημαίνει υποχρεωτικά να ανοίξεις ή να συμμετέχεις σε εταιρία. Απλά πράγματα.

Η υποχρέωση αναφέρεται (τεχνιέντως) ως «οργάνωση» από τα ΜΜΕ.

Παρεπιπτόντως, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τί είναι εταιρία (όχι δεν αναφέρομαι στο «αγόρασα το Χ από την Y εταιρία)

http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/38866-xeirofreno-sta-fortiga-gia-to-neo-n-s

dimitris είπε...

Μονιμως καρφωμενος στο ατομικο μου συμφερον, στην αλλαγη της πολιτικης σκηνης, για να εποφεληθω αξιωματων και να διαγω βιον ανθοσπαρτον.

Τα γιαλια αλλους τους βοηθουν να βλεπουν καθαρα και αλλους παραΜΟΡΦΩΤΙΚΑ.

Αλλοι σε τουτη την ζωη κρατανε το χερι των συνανθρωπων τους και αλλοι με σηκωμενο το φρυδακι και με μονιμοι ξυνιλα στο προσωπακι, δινουν συμβουλες και προβαλουν την ανωτεροτητα του πνευματος τους, στους υποδεεστερους πνευματικα, ανθρωπακους.

Ανεστη φιλε μου, ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ.
Ρεβανσιστη.

ανεστης είπε...

@dimitri
Κι εγώ σ' αγαπάω!

dimitris είπε...

Δεν ειχα καμμια αμφιβολια σ.

μονιμη οχι μινιμοι.

kariatida62 είπε...

Μου αρκεί αυτό που μου γράφεις...εγώ γι'αυτό εξακολουθώ να σε διαβάζω, ακόμα και όταν διαφωνώ μαζί σου...