2/7/09

Η "αριστερή" αντίσταση στην απαγόρευση του καπνίσματος

Η πρόσφατη εμφάνιση της Λιάνας Κανέλλη και του Στάθη Σταυρόπουλου σε πάνελ ήταν διαφωτιστική: Οι δύο καλοί μαχητικοί αριστεροί ήταν οι μόνοι που κάπνιζαν μπροστά στην κάμερα.

Να ήταν που λόγω περασμένης ώρας δεν κινδύνευαν να κατηγορηθούν ότι επηρεάζουν παιδιά; Να ήταν που ήθελαν να δείξουν on-camera πως γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την συζήτηση για το τσιγάρο;


Το γεγονός δεν αλλάζει πάντως: Κάπνιζαν ανάμεσα σε άλλους πολλούς μη-καπνιστές συνομιλητές τους σε κλειστό χώρο. Παραβίαζαν δηλαδή τα δικαιώματα των υπολοίπων με το «έτσι θέλω». Να είναι αλήθεια αυτή η σημερινή αριστερά; Χάθηκε τόσο πολύ ο στόχος που σιγά-σιγά ο εχθρός έγινε η κοινή λογική; Να είναι γενικό το φαινόμενο ή είναι απλά η συμπτωματική σύμπνοια που αγαπούν πάρα πολυ τον εαυτό τους για να του αναγνωρίσουν λάθη;


Το σχόλιο του προαναφερθέντος στην Ελευθεροτυπία (σήμερα 2/7/09), αν και είναι μια βαριά προσβολή στη λογική, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο σαφή.


Ενώ όλη η συζήτηση γίνεται για τα δικαιώματα των μη καπνιστών, για τους αποδεδειγμένους κινδύνους για την υγεία, βλέπουμε περήφανους αριστερόφρονες δεκάρικους.

Διαβάζουμε ότι πρόκειται για «ρουφιανιά στρατοπέδων συγκέντρωσης» αν καταγγείλουμε εμείς οι μη-καπνιστές την παραβίαση των δικαιωμάτων μας (ενώ θα έπρεπε να κλείσουμε το μάτι στον καπνιστή που «την έφερε» στο σύστημα).

Διαβάζουμε για «νέο καθαρό υπέροχο κόσμο όχι από βόμβες, φούσκες και μίζες» και καταλαβαίνουμε(;) ότι το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους θα έπρεπε να καταργηθεί όταν και τελευταία βόμβα θα ποντίζεται στις αβύσσους του Ειρηνικού.

Διαβάζουμε ακόμα και μια αντιπαραβολή του κόστους του ασθενούς από τσιγάρο σε σχέση με το μηδαμινό κόστος «των θανάτων τόσων πολλών σε όλον τον πλανήτη από φτώχεια, δίψα, πείνα και πόλεμο».


Να λοιπόν ποιος είναι ο Έλληνας που προκειμένου να μη στερήσει από το υπερδιογκωμένο του «Εγώ» το παραμικρό χρησιμοποιεί με τεράστια ευκολία ακόμα και την αριστεροφροσύνη. Τι «την χρησιμοποιεί»; Την πουλάει κανονικά!


Από εκεί οι καταδότες φασίστες ταγματασφαλίτες που θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να ντουμανιάζουμε τα καπηλειά όπως κάναμε τόσα χρόνια τώρα, κι από εδώ εμείς οι μαχητικοί αριστεροί που αντιστεκόμαστε στο σύστημα με όπλα τα προϊόντα της Phillip Morris, της R.J. Reynolds, της British American Tobacco και των άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων. Ενάντια στο κατεστημένο που μας υποχρεώνει να σεβόμαστε το διπλανό μας.

Τι αφόρητη ευκολία…

7 σχόλια:

Xavier είπε...

Οι εθισμένοι αδυνατούν να σκεφτούν λογικά. Θα ακούσεις απίθανα παράλογα επιχειρήματα περί ελευθερίας από κάποιους καπνιστές. Προφανώς από αυτούς που ο εθισμός τους είναι πολύ ισχυρός και δεν μπορούν να διανοηθούν τη στέρηση της δόσης τους. Εδώ μια καλή συζήτηση για το θέμα.

ανεστης είπε...

Εκεί που λες "εθισμένοι" βάλε "εξαρτημένοι", είναι ουσιαστική η διαφορά στην ικανότητα διαλόγου.

K-Top είπε...

Εμένα κλασσικά μου φαίνεται πολύς χαμός για το τίποτα. Καπνίζω μεν (1-5 την ημέρα) αλλά δεν τρελλένομαι κιόλας.

Συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση σε όλους τους χώρους εργασίας (εκτός ειδικών χώρων) αλλά επίσης γελάω με μέτρα Βοστώνης που απαγορεύεται ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, αφού το τσιγάρο του δίπλα στον ανοιχτό χώρο ενοχλεί σαφώς λιγότερο από το SUV με τα 5000cc.

Γενικά μου τη δίνουν οι υπερβολές κάθε είδους, οι ακρότητες που εξορίζουν την κοινή λογική μέσα από τα κεφάλια μας. Ούτε ο καπνιστής θα ψοφήσει αν δεν καπνίσει ούτε ο μη καπνιστής θα βγάλει κέρατα αν τυχόν μυρίσει λίγο καπνό... Λίγη λογική μωρεεεεεεεε!

Nikos είπε...

Η κυρία Κανέλλη μάλλον συμμαζεύτηκε μετά από το κράξιμο που άκουσε από τα Blogs. Εμφανίστηκε στην Κοινωνία του Mega δηλώνοντας ότι δεν θέλει να επιβάλλει σε κανέναν μη καπνιστή το καπνό του τσιγάρου της και είπε ότι είναι υπέρ χώρων που θα είναι αμιγώς καπνιστών ή μη καπνιστών. Άντε με το καλό να καταλάβει ότι και ο μη καπνιστής εργαζόμενος έχει δικαιώματα. Στη τελική η καπνοβιομηχανίες είναι μεταξύ των στυλοβατών του καπιταλισμού τον όποιο και αντιμάχεται το κόμμα στο οποίο ανήκει.

ανεστης είπε...

Γειά σου Νίκο
Απο τα Blogs άκουσε κράξιμο ή απο το κόμμα; Το "δεν θέλει να επιβάλει τον καπνό του τσιγάρου της" είναι ξεδιάντροπο ψέμα όταν η συγκεκριμένη καπνίζει κανονικά σε κάθε πάνελ.

Nikos είπε...

Για σου Ανεστη! Δικιο εχεις, μπορει να τα ακουσε και από την Παπαρηγα αλλα λες να ασχολουνταν το ΚΚΕ αν δεν τους κραζαν? Πιστευω ότι ειδαν πως ολη αυτή η συμπεριφορα ενοχλει πολύ. Η αληθεια είναι ότι ειμαι πολύ μπερδεμενος με την Κανελλη. Είναι τοσο εξαρτημενη ή το κανει από “ιδεολογια”? Δεν μπορω να καταλαβω αυτό το κολλημα.

ανεστης είπε...

Απο "μαγκιά" Νίκο μου...