5/9/08

Πολιτικοί "απο τζάκι" απο εδώ και στο εξής

Όσο περισσότερο βλέπω Βουλγαράκη σε εθνικό δίκτυο να υπερασπίζεται τη νομιμότητα του κόλπου του (ναι, έκανα κόλπο αλλά δεν απαγορεύεται), όσο περισσότερο βλέπω τους λειτουργούς της εξουσίας, τόσο περισσότερο νοσταλγώ του παλιούς πολιτικούς, τους ευπατρίδηδες που δεν περίμεναν να πλουτίσουν από την πολιτική, που δεν λιγουρεύτηκαν ποτέ τη μίζα και την προμήθεια.

Αναρωτιέται ο Στάθης για τα ασυμβίβαστα, για όλους αυτούς τους λειτουργούς-κομματάρχες που λυμαίνονται το χώρο της πολιτικής. Μόνο κάποιος που έχει παραστεί σε κομματικές διαδικασίες και εκδηλώσεις μπορεί να καταλάβει την σημερινή κατάντια Ο Θεός να σε φυλάει δηλαδή από πολιτικό που έχει «αναδειχτεί από το λαό». Αυτόματα ξέρεις με τι όρους έχει διαπραγματευτεί και τι λαϊκές κατουρημένες ποδιές έχει φιλήσει για να φτάσει στο στόχο του.

Άρα μήπως πρέπει να πούμε: Ζήτω οι πολιτικοί «από τζάκι» που έχουν την πολυτέλεια να συνδιαλέγονται ακόμα με καθαρά πολιτικούς όρους, που μπορούν ακόμα να λένε τα πράγματα με το όνομά τους; Μήπως να αποδεχτούμε τους σνομπ, που μπορούν να είναι μακριά από την πλέμπα με τα ρουσφέτια της; Μήπως να εκτιμήσουμε τους πλούσιους πολιτικούς που δεν έχουν ανάγκη την εκλογή τους και το υπουργικό τους αξίωμα, όχι για να επιβιώσουν αλλά για να πλουτίσουν;

4 σχόλια:

K-Top είπε...

Ρε Ανέστη.. πλάκα με κάνεις??? Τα ίδια πράγματα τριγύριζαν στο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες!!! Το συλλογικό ασυνήδειτο μου μεσα...

Θεωρητικά, η έννοια της αριστοκρατίας είναι ότι επρόκειτο για καλλιεργημένους ανθρώπους οι οποίοι επειδή δεν έχουν τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης, μπορούνε να βλέπουνε μακρύτερα και καθαρότερα. (Ιστορικά από όσο ξέρω δεν πολυδούλεψε..)

Το concept power to the people, έφερε τον κάθε "απλό" άνθρωπο στους δρόμους της εξουσίας. Λογικό θα πεις, οι απλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν τις ανάγκες των απλών ανθρώπων. Βέβαια από την άλλη μπορεί να μην έχουν τις απαραίτητες γνώσεις διακυβέρνησης, πράγμα που καταπολεμείται με συμβούλους, παρασυμβούλους κλπ και φυσικά δημιουργείται μπάχαλο.

Το επικίνδυνο δεν είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε αριστοκρατία, αλλά ότι οι "αριστοκράτες" μας είναι ένα μάτσο μπαστουνόβλαχοι.
Για την ακρίβεια, η εξουσία μας δεν προέρχεται ούτε από αριστοκράτες της πρώτης κατηγορίας, ούτε από "παιδιά του λαού" της δεύτερης!

Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο, υβριδικό είδος αριστοκράτη, ενός ανθρώπου με επίπεδο διαστημόβλαχου και αέρα λόρδου (της λόρδας). Εμένα προσωπικά με τρομάζει πολύ αυτό το είδος ανθρώπου..

ανεστης είπε...

Atron
Φοβάμαι οτι είμαστε εμπρός σε ένα αδιέξοδο. Οι απόγονοι των "τζακιών" είναι τραγικά ολίγοι (ποιοτικά) και χωρίς όραμα, βρίσκονατι εγκλωβισμένοι στην πολιτική απο "παράδοση" και έλλειψη εναλλακτικής καριέρας. Οι υπόλοιποι που προέρχονται "απο το λαό" είναι οι αφόρητοι λαικιστές ή συνδικαλιστές που κανάκεψαν τα ακροατήριά τους σε πλήρη αντίθεση με κοινές λογικές. Που αναριχήθηκαν γνωρίζοντας τις ευκαιρίες πλουτισμού, που το πολιτικό τους όραμα είναι τα φράγκα.

By the way, μιλάμε για Βουλγαράκη και Αλγο-σκούφη και τις κυρίες τους, με τα τέκνα των πολιτικών ασχολείται κανείς και τις δουλειές που τους στέλνουν οι υπουργοί μπαμπάδες τους;

Rodia είπε...

Επιτέλους, μάθαμε πού οφείλεται η επιτυχία των υπερυπουργικών συζύγων. Στην ικανότητα των γυναικών αυτών οφείλεται και στοπ η παραπληροφόρηση. Ικανότατες κυρίες που, ως γνωστόν, κρύβονται πίσω από κάθε ικανότατο άνδρα. Φεμινιστική εξήγηση και την... πάω! :)
(τουλάχιστον ικανότατες στο να παντρευτούν υπουργό ή να πετύχουν να κάνουν το σύζυγο υπουργό)

ανεστης είπε...

@Rodia
Ωπα! Η Μάρα (παλιά οπαδός του ΣΥΝ) υπανδρεύθη τον Θόδωρο πριν τον κάνει εκπρόσωπο της ΝΔ το "αφεντικό" (τι ποιό αφεντικό; ένα είναι το αφεντικό! και μάλιστα η νεόκοπη εφημεριδούλα της Μάρας έχει την υποστήριξη της διαφημιστικής εταιρίας του σογιού, "Caramela").
Κοίτα, χρήσιμα είναι όλα αυτά γιατί αποκαλύπτουν και τις ιδιαίτερες εκλεκτικές συγγένειες έτσι ώστε να γνωριζόμαστε όλοι σ' αυτό τον τόπο. Να ξέρουμε τι εκπροσωπεί ο καθένας και ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα.

Το ερώτημα είναι: Αν η Μάρα δεν ήταν του Θόδωρου, θα έτρεχαν τα κανάλια -και ιδιαίτερα ο Χ"νικολάου που πουλάει την ιδιαίτερη αυτή σχέση και που έχει δηλώσει ότι το "αφεντικό είναι σαν πατέρας του" - άρα ομόσταυλος με τον Θοδωρή), να της υπογράψουν πανάκριβα συμβόλαια;