30/8/07

Δώσε κι εμένα μπάρμπα... Ελλάς 2007


Το νέο ανέκδοτο στο κράτος – τσίρκο είναι η διανομή του επιδόματος των 3.000€! Οι εικόνες με τους τσιγγάνους να έχουν κατακλύσει τις τράπεζες είναι ένα εξόχως σουρεαλιστικό θέαμα ικανό να τροφοδοτήσει καλαμπούρια την υφήλιο για τα επόμενα εκατό χρόνια.
Όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη διαμαρτύρονται γιατί είναι αδύνατον να εισπράξουν το βοήθημα αφού οι τράπεζες πλημμύρισαν με χιλιάδες άσχετους που τσεπώνουν το «βοήθημα» μέχρι και τέσσερις φορές.
Το ακόμα καλύτερο ανέκδοτο είναι η εξαγγελία ότι ΘΑ στηθεί οnline σύστημα για να μην παίρνουν οι διάφοροι τα επιδόματα δύο και τρεις φορές.
Το κορυφαίο ανέκδοτο είναι ότι αυτά τα επιδόματα δίνονται μόνο στους προεκλογικά καμένους ενώ όσοι είχαν την ατυχία να καούν πριν τις εκλογές, ας δουν πως θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Υπενθυμίσω για όσους δεν το συνειδητοποίησαν ότι αυτά είναι χρήματα δικά μας. Όσων δουλεύουμε και καταβάλουμε φόρους για τη λειτουργία του Κράτους.
Ποτέ πριν δε σε είπανε "μαλάκα" τόσο ξεκάθαρα!

Καταλάβατε τώρα ποια είναι η Ελλάδα και οι πολιτικοί της; Καταλάβατε πως παίρνονται οι εκλογές;
Και καθίστε εσείς τώρα να κάνετε πολιτική ανάλυση.
Α! Και ας πει κάποιος σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν «λευκό και άκυρο» ότι με τον φασιστικό εκλογικό νόμο που διαθέτουμε (και που προφανώς αγνοούν), τα λευκά και άκυρα βοηθούν το πρώτο κόμμα.

Χαιρετίσματα!

22 σχόλια:

Antonios Politakis είπε...

Με το φασιστικό εκλογικό νόμο όποιος ψηφίσει λευκό και άκυρο πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα το κόμμα που έχει κάνει τα περισσότερα ρουσφέτια. Ορίστε το είπα.

Τραγική η κατάσταση, κρίμα που δεν είμαι Ελλάδα να πάω να εισπράξω κάνα επιδοματάκι. Με 3000 ευρώ δια 4 ευρώ η μπύρα
3000/4=500 για μένα και άλλες 250 για κέρασμα. Σόρυ για την λογιστική μαλάκυνση μου αλλά είναι τόσο γελοίο το θέμα

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Ετσι μπράβο, να την αρμέξουμε καλά την αγελάδα που λέγεται Ελλάδα. Η ειρωνεία είναι ότι ο Κωστάκης μας έσπρωξε άρον-άρον στις κάλπες για να προλάβει λέει να κάνει προϋπολογισμό. Να δω τώρα ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο (ρητορική η ερώτηση φυσικά). Τους φόβους μου τους είχα εκφράσει από την αρχή σ'αυτούς που μου έλεγαν ότι μετά τις φωτιές το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο και η διαφορά θα μειωθεί. Παιδιά, στην Ελλάδα ζούμε, όλα γίνονται. Διεκδικούμε και πάλι παγκόσμια πρωτιά, θα είμαστε η πρώτη χώρα που μια τέτοια κραυγαλέα κοροιδία και φέσι θα χρεωθεί στα υπέρ αυτών που μας το φόρεσαν. Όποιος θέλει να κοιμάται στον ύπνο του ας τους ξαναψηφίσει. Εγώ θα φωνάζω ΟΧΙ στην αποχή, ΟΧΙ στο λευκό, ΟΧΙ στο άκυρο. Ας ψηφίσουμε μικρά (και εννοείται δημοκρατικά) κόμματα, όπου πιστεύει ο καθένας ότι υπάρχουν άξιοι και τίμιοι. Το ξέρω, δεν είναι πολλοί ούτε και μπορώ να ταυτιστώ 100% με τις θέσεις τους, όμως εδώ που φτάσαμε αυτά είναι πολυτέλειες. Την δύναμη την έχουμε, ας την χρησιμοποιήσουμε επιτέλους σωστά.

ανεστης είπε...

Επιστήμονα
μόλις έγραψα το ίδιο ακριβώς σχόλιο στο blog του Atron

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε στα βασικά έστω κι αν μπορεί να διαφωνούμε σε λεπτομέρειες, σημασία έχει οτι είμαστε από την ίδια μεριά της όχθης.

(Ωχ! Ελπίζω να μην θέσεις ζήτημα copyright :))

XRHSTOS είπε...

ΑΠΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΑΜΕ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΥΜΕΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ???ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ.......

K-Top είπε...

Στο τέλος θα μας κρεμάσουνε κουδούνια. Συμφωνώ με όσα λέτε στην παρούσα φάση για τα λευκά και τα άκυρα, αν και το έχω κάνει στο παρελθόν. Πλέον όμως η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Νούμερο ένα στόχος είναι να μην ξαναβγούνε αυτά τα καρναβάλια κυβέρνηση οπότε κάποιος άλλος θα κερδίσει το μαγικό μου χαρτάκι.

Τους λόγους που δεν μου γεμίζουν το μάτι και οι υπόλοιποι τους εξήγησα στο ποστ μου αλλά μόνο και μόνο για να γλυτώσουμε από το επικίνδυνο τσίρκο, για πρώτη φορά στη ζωή μου θα ψηφίσω χωρίς να έχω κίνητρο την εκλογική άδεια. Μένει να αποφασίσω ποιον...

Paranoia είπε...

Πόσες τρύπες έχει αυτή η κοινωνία?
Πόση μπαμπεσιά και μαεστρία ?
Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!

Nobody είπε...

Ανέστη αυτό που λες είναι σωστό. Στο βλογ της αναδάσωσης διαφημήζεται νέα αδρανής δράση σαν τη χτεσινή. Νομίζω ότι το μύνημα που έστειλες εσύ σήμερα είναι πιο σημαντικό να περάσει. Είναι σημαντικό να ξεκουνηθούμε όλοι μας να ψηφίσουμε για να μην τους χαρίσουμε τη νίκη από την αγανάκτισή μας. Είναι γενικό το φαινόμενο του να μην ξέρεις ποιο μαλάκα να ψηφίσεις. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε ότι είναι στα χέρια μας να τους διώξουμε ή έστω να τους αποδυναμώσουμε.

Paranoia είπε...

Τελικά
"γύφτοι σταυρώσαν το Χριστό?"

ανεστης είπε...

Κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε και τη λύση guerilla. Δηλαδή: Μαζευόμαστε πολλοί, γραφόμαστε μαζικά σε ένα μικρό κόμμα (ΣΥΝ π.χ.) κάνουμε πλειοψηφία και το αλλάζουμε απο μέσα για να το φέρουμε στα μέτρα μας!

ανεστης είπε...

paranoia
-Οχι, εργολάβοι!

Antonios Politakis είπε...

Ακου guerilla. Υπάρχει πάντα και η λύση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, μαζευόμαστε γύρω απο ένα Μπλοκ ή φόρουμ και αφού δούμε ότι κανένα κόμμα δεν μας εκφράζει δημιουργούμε δικό μας κόμμα και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε ομοϊδεάτες. όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει.

Paranoia είπε...

antonios politakis

δώστε το σύνθημα και είμαστε έτοιμοι

έχουμε φωνή που την τρέμουν

Paranoia είπε...

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

Μήνυμα για SMS και email

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

arammos είπε...

Και κάποιοι θα λένε μην φοβάστε δεν θα σας βρει κανένας... ένα μικρό δωράκι είναι.

K-Top είπε...

Αυτή φάση με τα 3 χιλιάρικα μου θύμισε το ρητό που λέει πως αν σκοτώσεις έναν είσαι δολοφόνος, αν σκοτώσεις χίλιους είσαι ήρωας πολέμου.

Με ίδια λογική το κυβερνητικό τσίρκο αποφάσισε να μοιράσει προεκλογικά λεφτά σε όσους κάηκαν μαζικά. Γιατί οι λίγοι περσινοί της Χαλκιδικής ακόμα περιμένουν... Ε τι να κάνουμε, ήταν λίγοι αυτοί! Θα μου πείς βέβαια δεν είχαμε εκλογές πριν από ένα χρόνο...

ανεστης είπε...

Αν αυτά τα χρήματα (για να μη πούμε πολύ λιγότερα) δίνονταν για πρόληψη και αντιπυρικές ζώνες, για δασοπυρόσβεση και επανδρωμενα δασοφυλάκια, θα είχαμε μικρότερη καταστροφή περιουσιών (ή και καθόλου) και θα είχαμε γλυτώσει και μερικά εκατομμύρια καμένου πρασίνου. Αλλά τι να κάνουμε που τζογάρουμε για τα αλογοσκούφια οικονομικά αποτελέσματα...

Έπαιξαν μονά-ζυγά για να μπορέσουν να πουν προεκλογικά πόσο καλά πήγαν τα δημοσιονομικά (αφού ρήμαξαν απο λειτουργικές θέσεις ολη τη δημόσια διοίκηση) αλλά να που θερίζουν θύελλες.

Antonios Politakis είπε...

Για όσους δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν, ορίστε ενα blog που θα σας βοηθήσει να πάρετε μια σωστή απόφαση.

paranoia
τι εννοείς δώσε σύνθημα?

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι πως ακόμα υπάρχει κόσμος που δεν κατανοεί ότι ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε την εγκληματική ανικανότητά τους. Φέρονται λες και τα βάζει από την τσέπη του ο Καραμανλής τα τριχίλιαρα (που και πάλι, αισχρό θα ήταν προεκλογικά!) ...

Ίσως τελικά θα ήταν χρήσιμο ένα βασικό τεστ IQ πριν εγγραφεί κανείς στους εκλογικούς καταλόγους.

Ανώνυμος είπε...

Ανεστη, νομίζω ότι οφειλουμε ολοι να ανασυνταχθούμε και να συστοιχηθούμε εκ νέου. Αν δεν γίνουν βαθιές αναθεωρήσεις των θελω και των πρεπει μας ( δικαιωματα και υποχρεωσεις ΜΑΣ ), τότε το πράγμα θα σερνεται και οι πολιτικοί θα αλλωνίζουν. Κάποια πράγματα εχουν γινει μπετον αρμέ. Το τρυπάνι της καθημερινότητας δεν βοηθαει να διαρραγεί το μπετον. Χρειαζεται κατι πιο δραστικό και αυτό δεν ειναι απορριπτω το ενα κομμα ή ψηφιζω το άλλο. Η αλλαγή πρέπει να προέλθει από τον καθένα μας.
ριτσα

ανεστης είπε...

Ριτσα έχεις απόλυτο δίκιο αλλά η προσωπική "ωρίμανση" είναι μια καθημερινή διεργασία και εξαρτάται εν πολλοίς και απο το κοινωνικό πλαίσιο, τις αξίες και την κοινωνική διάρθρωση του περίγυρου.
Όσο ανίκανοι ή ανεπαρκείς νέμονται την εξουσία, αρνουμενοι παράλληλα να βάλουν σε λειτουργία τις απαραίτητες δομές που θα επιφέρουν και την ατομική, προσωπική ευθύνη, τότε είμαστε συνολικά άξιοι της μοίρας μας.

Με δυό λόγια: Απαιτώ απο τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φέρουν επιτέλους αντιμέτωπο τον Έλληνα με τις ευθύνες του. Αυτή μου η απαίτηση μία φορά τα 4 χρόνια μπορεί να κάνει διαφορά

Ανώνυμος είπε...

Ανεστη, μαζι σου και επαυξάνω. Εχει σημασια σ αυτές τις εκλογές να ψαλιδισει ο καθένας τα φτερά της υπεροψίας των μεγαλων κομμάτων, όχι γιατί τα μικρά θα τα εκαναν καλύτερα σε αντιστοιχη περιπτωση, αλλα για να διαφανεί ο προβληματισμός όλων.
ριτς