18/11/11

Οι εθνικοί μας κλέφτες (του Κώστα Γιαννακίδη)

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά: Η φοροδιαφυγή μας γονάτισε. 


Ο Κ. Γιαννακίδης λέει πως είναι "εξοργιστικά απλά". Και μάλλον έχει περισσότερο δίκιο.


Σε αντίθεση με τους φίλους μου της φανατικής αριστεράς πτέρυγας (κοινοβουλευτικής ή μη) που θεωρούν πως το "μαζί τα φάγαμε" είναι ταξικό θέμα και πως το "φάγαμε" πρέπει να παραπέμπει υποχρεωτικά σε πούρα και κότερα, τα νούμερα είναι αμείλικτα και δείχνουν πως το θέμα είναι διαταξιακό.


Διαβάστε το άρθρο του Γιαννακίδη κι εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

3 σχόλια:

dimitris είπε...

Ανεστη καλησπερα, χαθηκες, δεν σου εδωσαν υπουργειο?

Στελεχος του 2004, που γυρισε τον κοσμο με την φλογα, με τα δικα μας λεφτα, μη μου ''πεις'' παλι, οτι δεν εχει σημασια το τι ''ηταν'', γιατι αυτα τα ''ηταν'' προσδιοριζουν την γραφη, κατι δισεκατομυρια που εφαγε το περιστασιακο του αφεντικο του 2004, δεν τα προσμετρα, την καταστροφη της χωρας την εκαναν εκκατομυρια μικρα πιρανχας, ξερεις εκτος τα μεγαλοπαπαγαλακια, θαρθει και η σειρα στα μικροπαπαγαλακια, παραμυθια στοιχεια, οτι μ...... ειπε ο παπανδρεου τα ιδια αναπαραγουν ολοι οι διαπλεκομενοι με η χωρις παρενθεσεις, σιγα Ανεστη, ο τυπος, κανει σουλατσο, βρισκει δουλειες, γινεται στελεχος στο 2004, ποιος ειναι αυτος ο μυαλοπωλης, εδω με δυο-τρια πτυχια και 4-5 γλωσσες και κανουν αμαν για 600 ευρω, δουλευοντας ντελιβερι και ο μπαοκ μας πουλαει πολιτικοοικονομικη αναλυση, ας το παρει αλλιως, γιατι βρηκε, παλαιοτερα οι αστοφυλλαδες, ειχαν το νιονιο και τις αναλυσεις εκαναν δημοσιογραφοι με χρονων εμπειρια, τωρα με το να περασεις ενα φεγγαρι απο της ''μυκονου'' την παρεα, αποκτας ''εγκυροτητα''...

ανεστης είπε...

Δημήτρη καλημέρα.
Μου δώσανε το υπουργείο "σουρεαλλισμού και άγριας μέντας" γι αυτό χάθηκα. Πέσανε δουλειές λέμε γιατί η μισή Ελλάδα ανήκει στη δικαιοδοσία μου. Όπου δηλαδή φυτρώνει η μέντα.
Λοιπόν παρά το οτι ο σουρεαλισμός παραμένει στο χαρτοφυλλάκιό μου, εξακολουθώ να μη σε καταλαβαίνω. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω (αλλά θαυμάζω)αυτή τη μαγκιά που κάνεις να μη κρίνεις ποτέ το αντικείμενο, το επιχείρημα, αλλά να ανοίγεις φάκελο για τον οποιονδήποτε.
Σχεδόν για τον οποινδήποτε δηλαδή. Γιατί οι "δικοί μας" δεν έχουν φάκελλο.
Αλλά έχουν ένα πρόβλημα: Λένε τα ίδια με εμάς (οι δικοί μας) και δε θα πάρουμε ποτέ ιδέα απο το αυτό που λέγεται "άλλη άποψη".

Οπότε μόνο Ριζοσπάστη σύντροφε, οι μόνοι αμόλυντοι και άμωμοι. Όπως στις πορείες: Μακρυά απ όλα τα άλλα μειάσματα.

dimitris είπε...

Aνεστη συντροφε καλημερα, την ''κρατικη ασφαλεια'' και τους φακκελους τα εχει αποκλειστικοτητα το πασοκ, ο ''διανοητης'' και παγκοσμιος σουλατσαδορος και ολως τυχαιως αρθρθογραφος σε οτι ποιο θολο οικονομικα στηριζομενο ''εντυποφυλλαδα'', εχει τι περρισιο θρασος να τα γραφει διπλα στην φωτο του, οποτε, οπως λεει και ο μαγκας λαος, πες μου το αφεντικο σου, να σου πω με ποιους εισαι!

Γιατι στο 2004 με αξιοκρατια, ειχαν παρει την δουλεια, οι καρεκλες και τα γραφεια.

Αγρια μεντα και φλισκουνι λεει ο ποιητης.

Good morning GREECE...