7/9/11

Ρόμπες 902

Όταν οι υπερασπιστές των εργαζόμενων πρέπει να κάνουν απολύσεις, τα αποτελέσματα είναι τραγικελαφικά. Ή και ενδεικτικά αν χρειάζεσαι ακόμα ενδείξεις.

5 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Ρε Ανέστη! Ρε Ανέστη!
Απο την στιγμή που είναι και αυτή μια επιχείρηση,που δρα μέσα σε μια καπιταλιστική χώρα που περνά μια οικονομική κρίση που σαρώνει τα πάντα, τι θάθελες να γίνει?

Πω, πω δεν αντέχω αυτά τα έξυπνα...

Μ'αναγκάζεις να επιχειρηματολογήσω υπερ, χωρίς νάχω καμμία διάθεση!

Παρεπιπτόντως το θεματάκι που ανέλυσες πιο κάτω,νομίζω ότι το κάλυψες επαρκώς!

Να σε βλέπουμε ε?
Μην χάνεσαι...!

ανεστης είπε...

ρε Καρι, ρε Κάρι...
Το οτι είναι "επιχείρηση" είναι επίσημη θέση του ΚΚΕ;
Έχουν αποδεχτεί δηλαδή πως με καπιταλιστικούς όρους όταν μειώνεται η κερδοφορία, απολύεις εργαζόμενους για να Περισσόσεις το κέρδος; (ορθογραφία λογοπαίγνιο για να συνεχίσουμε τα "έξυπνα").

Όπως έχει δείξει και Μάικλ Μούρ, στην καρδιά του καπιταλισμούς (τις ΗΠΑ ντε...) λειτουργούν ήδη επιχειρήσεις που οι είτε μέτοχοι είναι οι εργαζόμενοι, είτε τα κέρδη μοιράζονται σε ίδα μερίδια επίσης σε όλους τους εργαζόμενους. Άρα δεν έχει απολύτως καμία σχέση το αν λειτουργεί ένα μαγαζί σε καπιταλιστική χώρα.

Σε παρακαλώ εδώ να επιχειρηματολογείς χωρίς εξαναγκασμό, Τίποτα δεν είναι τόσο αυτονότητο.

Φιλιά.

aggelos-x-aggelos είπε...

Σαν να ξαναδιαβάζω τη φάρμα των ζώων αισθάνομαι...

ανεστης είπε...

@aggelos
Για πες, δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χρόνης Μίσσιος στο 1ο του βιβλίο περιγράφει μια φάση όταν ήταν ως κομμουνιστής στη φυλακή. Ένας από το κόμμα τους έλεγε θα κάνετε αυτό κι εκείνο, έδινε γραμμή. Και βγάζει στο τέλος ένα τσιγάρο και καπνίζει. Και του λένε αυτοί «σύντροφε, δε θα δώσεις και σε μας μια τζούρα;» Και τους λέει: «σε συνθήκες καπιταλισμού, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αρχές του κομμουνισμού.

Ίσα ρε συντρόφια, το μάθαμε το επιχείρημα!...