14/1/10

Για 2 λεπτά βρε "συνομώτη του πυρήνα της φωτιάς"

Δυό λεπτά θέλω να σε απασχολήσω "συνομώτη του πυρήνα της φωτιάς" και της πυρκαιάς, για κάτσε ρε μάγκα του "επαναστατικού αγώνα", ρε τραμπούκε κουκουλοφόρε που ορμάς και δέρνεις κόσμο, ή χουλιγκάνε οποιασδήποτε ανάλογης παρέας επιθυμεί να υπαγορεύσει το δικό της "μωσαικό νόμο".

Δες λίγο αυτό το βίντεο σε παρακαλώ (καλά δεν είναι 2 λεπτά, είναι 8, αλλά είμαι σίγουρος πως έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο).




Πες μου τώρα: στ'αλήθεια πιστεύεις οτι η δική σου τακτική είναι καλύτερη απο αυτή των ξενέρωτων εγγλέζων του βίντεο; Αλήθεια πιστεύεις οτι η δική σου βόμβα σου μπορεί να μεταστέψει απόψεις ή να αλλάξει τον κόσμο;
Νομίζεις οτι το μεσογειακό αίμα μας βλέπει τη βία σου με περισσότερη συμπάθεια απο ότι το πιο πάνω happening;

Ναι ξέρω, οι βόμβες και οι κατσαρόλες σου δίνουν ένα λόγο ύπαρξης, σε κάνουν να νοιώθεις πως κάνεις κάτι σημαντικό αλλά όλες οι βόμβες σου είναι μια σκατούλα μπροστά στο ξεκάθαρο μυαλό και το χιούμορ των τύπων εδώ.
Και κυρίως δεν τρομοκρατεί, δεν φοβίζει περισσότερο απο το ίδιο το σύστημα που υποτίθεται πως κατηγορεί.

Καλά μυαλά κωθώνια...

5 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Δυνατό και άξιο συλλογισμού και το μήνυμά σου και το βιντεάκι!
Μου άρεσε τόσο πολύ που θα μου επιτρέψεις να το προωθήσω (όλο το ποστ) όπως ακριβώς το στέλνεις, στο δικό μου ιστολόγιο,προκειμένου να το ακούσουν και να το δούν όσο το δυνατόν περισσότεροι!

ανεστης είπε...

@kariatida
Μα φυσικά!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Οι Άγγλοι μάλιστα δε θα ενισχύσουν με τις ενέργειές τους την αστυνομοκρατία ούτε θα αφήσουν πιθανά θύματα και μίσος ή φόβο για κινητοποιήσεις. Ούτε θα δώσουν άλλοθι στην εξουσία και τα ΜΜΕ.

Xavier είπε...

Cute. Michael Moore wanabbe :)

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τέτοιους τύπους. Από τη μία δημοσιοποιούν τους προβληματισμούς τους που είναι καλό, από την άλλη δίνουν την εντύπωση ότι όποιος έχει προβληματισμούς τέτοιου είδους είναι και κομματάκι γραφικός, του στυλ "χαχα κοίτα τι κάνει, γελάσαμε, πάμε τώρα στη δουλειά μας εμείς που είμαστε φυσιολογικοί καθημερινοί άνθρωποι", ενισχύοντας ουσιαστικά τη νοοτροπία που υποτείθεται προσπαθεί να πολεμήσει.

Θέλω να πω ότι δύσκολα πολεμάς την κοινωνία και την εξουσία του θεάματος με όπλο σου το θέαμα, γιατί πάντα είσαι στην καλύτερη ένα βήμα πίσω σε αυτό τον τομέα. Το αυτό ισχύει και για τους κατσαρολιστές που χρησιμοποιούν θέαμα άλλου τύπου.

ανεστης είπε...

Δεν νομίζω οτι το βλέπουν όλοι έτσι, οι γραφικότητες φαίνονται ως τέτοιες σ' εμάς που είμαστε πολύ δήθεν και σοβαροφανείς.
Καί τέλος πάντων είναι και θέμα του που μέχρι που θέλει να φτάσει ο καθένας. Είναι περισσότερο θέμα του πομπού και όχι του πως θα ερμηνεύσει την εκπομπή ο δέκτης που άλλωστε δικαιούται να κουβαλάει τα δικά του ιδεολογήματα.
Θέλω να πω οτι πρωτίστως η δράση αυτή γίνεται επειδή έτσι τη νοιώθει ο δρων. Χωρίς το καταλυτικό και το απόλυτο της βίας.