Το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η απαγόρευση των κινητών στις ελληνικές φυλακές (λόγω της άρνησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν θέλουν να χάσουν τα έσοδα από το σχετικό παρεμπόριο) υποχρεώνει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα να δηλώσει ονομαστικά την κατοχή καρτοκινητών.
Ο Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι δεν κατάφερε να πολεμήσει, να αντιπαλέψει το διεφθαρμένο κύκλωμα των εφοριακών που «τα πιάνει».
Δύο μόνο επίκαιρα συμπτώματα της γενικευμένης διάλυσης. Διακρίνετε το κοινό σημείο στις περιπτώσεις αυτές;
Είναι οι εργαζόμενοι, που είτε πλουτίζουν, είτε «συμπληρώνουν το εισόδημα» με την αγαστή σύμπνοια των διακομματικών συνδικαλιστικών φορέων. Πάντα σε βάρος της κοινωνίας.
Παράλληλα οι ΕΔΕ σε περιπτώσεις διαφθοράς που «έγινε τσακωτή» έχουν όλες τα ίδια αποτελέσματα. Οι δράστες πέφτουν στα μαλακά, διότι οι συνδικαλιστές που τους προστατεύουν στελεχώνουν τις σχετικές επιτροπές που κάνουν τη διερεύνηση.
Στα ελληνικά πανεπιστήμια (αλλά και σε άλλες εταιρίες του δημοσίου) προτιμούν να συναλλάσσονται με εταιρίες εργολαβίας καθαρισμού κτιρίων παρά να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Ο λόγος είναι προφανής: Προτιμούν να αποφύγουν την συνδικαλιστική δυσκαμψία που μετατρέπει κάθε εργαζόμενο (ακόμα και με αγαθές προθέσεις) σε αργόμισθο.
Και στη μέση όλων αυτών μια κοινωνία αδρανής που έχει αποδεχτεί την απραξία και την άνευ όρων παράδοση, που μεταφέρει την προτίμησή της από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ (ξανά) και που απλώς καλείται να πληρώσει. Σε μορφή έκτακτων εισφορών, «τακτοποίησης» ημι-υπαίθριων και πάει λέγοντας.
Και ποιος είναι ο λόγος που ενώ η κυβέρνηση αρνείται να κάνει οτιδήποτε να πειθαρχήσει τους υπαλλήλους της, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να επιβάλλει συλλογική τιμωρία στο γενικό πληθυσμό; Μα απλούστατα γιατί θεωρεί ότι ο «συνδικαλισμός» ημών των πολιτών είναι ανενεργός. Δεν υπάρχει γενική διαμαρτυρία, αδυνατούμε να αντιδράσουμε συλλογικά. Δεν υπάρχει κανενας φορέας που να μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο, να μετασχηματίσει την αγανάκτιση και την απελπισία του πολίτη σε αντίδραση και ενέργεια.
Γιατί αν γινόταν σε ευρεία κλίμακα αυτό που γίνεται π.χ. σε πολύ μικρότερες κλίμακες (ακόμα και μια συνοικία για ένα ΧΥΤΑ), οι αποφάσεις θα αρθούν, οι νόμοι θα ανασταλούν.
Και θα αναζητηθούν τότε οι «άλλες λύσεις» που δεν βρίσκονται ποτέ προς ένδοξη συνέχιση της ελληνικής κακοδαιμονίας.
Οπότε κι εγώ δεν πληρώνω, δεν πληρώνω για τον ημιυπαίθριο. Αν ποτέ μου κάνουν έλεγχο, θα προτιμήσω να δώσω κάτι τις στον ελεγκτή να με καθαρίσει. Όπως πρέπει.
9 σχόλια:
Στην τελευταία σου πρόταση έδειξες τι είναι τα μέτρα για τους ημιυπαίθριους:
η ταρίφα στον ελεγκτή...
Πόσο δίκιο έχεις βρε Ανέστη! Καλή βδομάδα φίλε μου.
Και άλλωστε Γιάννη μου τι είναι η μίζα αν όχι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δημόσιου υπαλλήλου;
Έγραψες!!
Εμείς τα λέμε, εμείς τ' ακούμε όμως... Καλό βράδυ.
Ο συνδικαλισμός έγινε για να προστατεύει τους εργαζόμενους...
Η αστυνομία έγινε για να προστατεύει τους πολίτες...
Η δικαιοσύνη υπάρχει για να μην είναι κάποιοι "πιο ίσοι"...
κλπ κλπ
Αν όλα αυτά δεν είναι σημάδια μίας εκφυλισμένης κοινωνίας τότε τι είναι??? Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, υπάρχει ελπίδα? Εννοώ χωρίς να χωρίσουμε την Ελλάδα στα 2... Γιατί το παρακράτος και οι "βολεμένοι" είναι πλέον τόσοι πολλοί.
Μάλιστα ίσως είναι χοντρό να τους πεις βολεμένους, αφού οι περισσότεροι βγάζουν ένα χαρτζιλίκι. Και αυτό είναι ίσως ακόμα χειρότερο, αυτοί θα αντισταθούν με νύχια και με δόντια γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κανένα τίμημα για το χαρτζιλίκι τους. Είναι αυτοί, οι ψιλικατζήδες που απαιτούν αθώωση επειδή άλλοι τρώνε χοντρά και αυτοί που τρώνε χοντρά τους αθωνωνουν οπότε μετά οι ψιλικατζήδες τους καλύπτουν κλπ.
Ο ορισμός του φαύλου κύκλου... Τελικά υπάρχει ελπίδα???
Φίλε Atron σωστά το βάζεις το θέμα, απο τη στιγμή που έχει αλλάξει ο ρόλος όλων σχεδόν των θεσμών, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.
Η αστυνομία ας πούμε θα έπρεπε να φροντίσει να διελευκάνει την υπόθεση της Κούνεβα όσο και του Παναγόπουλου. ΤΟ ΙΔΙΟ!
Όσο αυτά δεν γίνονται, το πρόβλημα θα είναι σε αέναη διαπραγμάτευση του τύπου "γιατί αυτοί κι όχι εγώ".
Άρα για να φύγουμε απο τον φαύλο κύκλο που λέει οτι η κοινωνία ποτέ δεν θα πιέσει γιατί αποτελείται απο αυτούς που έχουν βολευτεί
καταλήγουμε στο οτι χρειάζεται κυβένρηση με αρχίδια που να μην υπολογίζει πολιτικό κόστος.
Δηλαδή ζήσε Μάη μου...
Και εγώ σου λέω ότι έρχεται αύριο μία τέτοια κυβέρνηση. Πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα παραμείνει κυβέρνηση?
Πως θα αποφύγει την οριστική ρίξη με τους βολεμένους που θα πολεμήσουν λυσσαλέα αποφέυγοντας τις ακρότητες τόσο στις αντιδράσεις της όσο και καλοθελητών που θεωρώντας ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα θα παίρνουν δικές τους ηλίθιες πρωτοβουλίες?
Δεν ξέρω!
Ίσως να υπερψηφιστεί απο την κοινωνία των μη βολεμένων, των παραιτημένων, των απελπισμένων, των έτοιμων να μεταναστεύσουν.
Πόσοι να είμαστε άραγε;
Οι μη βολεμένοι, παραιτημένοι και απελπισμένοι αρκετοί. Ελάχιστοι από αυτούς θα πούνε όμως όχι στο βόλεμα, "πάρε και εσύ κάτι και μη μιλάς". Αν το πάρεις σε έχουν πιασμένο από τα @@, αν δεν το πάρεις αρχίζεις και γίνεσαι επικίνδυνος. Το πόσο εξαρτάται από το πόση φασαρία κάνεις...
Οι έτοιμοι να μεταναστεύσουν είναι έτσι και αλλιώς πολύ λίγοι και αν μεταναστεύσουν απλά τους κάνουν τη χάρη.
Ξέμεινα απο απαντήσεις...
Δημοσίευση σχολίου